(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jahodový dort
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 100 změklého másla, 1 vejce; Náplň: 4 žloutky, 130 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu v alobalu, sníh ze 4 bílků; Na ozdobu: 1 menší plechovka jahod, 1 dortové želé Dr. Oetkera (10 g) - čiré nebo červené
Postup přípravy
Těsto: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Ze 2/3 vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký.
Náplň: Tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a máslo promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi.
Náplň rovnoměrně rozlijeme na těsto a pečeme na 170°C asi 60 minut.
Upečený a vychladlý dort pokryjeme plátky jahod a uložíme do chladu. Želé připravíme podle návodu a jahody jím zalijeme. Dort necháme v chladničce vychladit a poté odstraníme okraj formy a servírujeme.
Dobrou chuť.
Náplň: Tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a máslo promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi.
Náplň rovnoměrně rozlijeme na těsto a pečeme na 170°C asi 60 minut.
Upečený a vychladlý dort pokryjeme plátky jahod a uložíme do chladu. Želé připravíme podle návodu a jahody jím zalijeme. Dort necháme v chladničce vychladit a poté odstraníme okraj formy a servírujeme.
Dobrou chuť.
...
Objem: 425 ml Hmotnost: 410 g Hmotnost pevného podílu: 160 g
Dortové želé Dr. Oetkera (10 g) - čiré
Dortové želé Dr. Oetkera (10 g) - červené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé